Szamma Mia to restauracja serwująca dania kuchni włoskiej, mieszcząca się w Piasecznie. Punkt poszukiwał nowoczesnego zestawu POS, wyróżniającego się atrakcyjną ceną. Wdrożone rozwiązanie musiało być w pełni dostosowane do potrzeb gastronomii. System musiał gwarantować szybką konfigurację menu i cen, umożliwiać pracę na otwartych rachunkach oraz ich dowolne łączenie i dzielenie. Co więcej narzędzie musiało być na tyle czytelne i proste, by pracownicy nie musieli poświęcać zbyt wiele czasu na naukę jego obsługi.
Dla właścicieli restauracji ważny był także zdalny, stały podgląd tego, co dzieje się w punkcie i dostęp do bieżących analiz, dotyczących liczby gości przebywających w lokalu, pracowników zameldowanych w pracy oraz najczęściej sprzedawanych pozycji, by z odpowiednim wyprzedzeniem planować ilość zapasów.
W odpowiedzi na potrzeby restauracji Szamma Mia Partner PROKAS postanowił wdrożyć urządzenie Posnet Vero wraz z systemem sprzedażowym GoPOS.
Obowiązkowy dla każdego punktu gastronomicznego zestaw POS, dzięki innowacyjnemu Posnet Vero został ograniczony do jednego urządzenia. Sprzęt stanowiący połączenie drukarki fiskalnej, platformy POS oraz systemu sprzedażowego GoPOS, który zapewnia także integrację z terminalem płatniczym, pozwolił na znaczną oszczędność restauracji. Kompletowanie standardowego zestawu wiązałoby się ze znacznie wyższymi kosztami, które przy Vero zostały ograniczone do kwoty 1999 zł za drukarkę oraz odpowiedniego abonamentu oprogramowania.
Wprowadzone rozwiązanie skróciło czas obsługi gości i usprawniło przyjmowanie płatności. Dzięki systemowi GoPOS pracownicy są w stanie przyjmować zamówienia w kilku kliknięciach, a skonfigurowane wybrane metod płatności, pozwalają klientom opłacać zamówienia na kilka sposobów. Ważnym jest także integracja z terminalem płatniczym - dzięki niej wartość o rachunkach przekazywana jest od razu do urządzenia, co eliminuje konieczność ich ręcznego wprowadzania i ewentualne błędy.
Intuicyjny system sprzedażowy GoPOS skrócił czas wdrożeń nowych pracowników restauracji. Oprogramowanie jest bardzo czytelne i proste w obsłudze, dzięki czemu personel może od razu przejść do wykonywania swoich obowiązków i obsługi klientów lokalu.
System GoPOS bardzo ułatwia pracę w naszej restauracji. Aplikacja posiada wiele bardzo przydatnych opcji takich jak dzielenie rachunków, statystyki, czy zaawansowane raporty. Dzięki niej możemy sprawdzać na bieżąco, które pozycje z naszego menu sprzedają się najlepiej, a które słabiej. Jesteśmy zadowoleni, ponieważ system jest bardzo prosty w obsłudze, a każdy nowy kelner nie mający styczności z oprogramowaniem wcześniej, w mgnieniu oka potrafi go obsłużyć.
Pracownicy restauracji Szamma Mia doceniają także możliwość pracy na otwartych rachunkach - szczególnie przydatnej dla punktów gastronomicznych. Dzięki temu, w momencie obsługiwania gości, kelnerzy nie muszą zamykać rachunków po przyjęciu zamówień, a klienci mogą wygodnie domawiać pozycje i otrzymać jeden rachunek pod koniec swojej wizyty.
Przydatna funkcjonalność to także możliwość dowolnego łączenia i dzielenia rachunków, zgodnie z preferencjami gości. Doceniają ją zarówno kelnerzy, jak i konsumenci. Dzięki temu proces rozliczeń jest klarowny i zawsze bezbłędny - zgodnie z oczekiwaniami gości.
Szybka edycja menu to kolejny aspekt, który został usprawniony wraz z wprowadzonym rozwiązaniem. Dzięki prostej konfiguracji menu i cen, właściciele punktów są w stanie szybko modyfikować kartę dań i uzupełniać ją o nowe pozycje, zmieniające się wraz z sezonem. Zmiany widoczne są od razu w aplikacji sprzedażowej - w rezultacie kelnerzy oferują klientom zawsze aktualne menu.
Stale aktualne raporty, dostępne w bezpiecznej chmurze, usprawniły monitoring i kontrolę lokalu, także z dala od niego. Dzięki gromadzonym analizom właściciele mogą sprawdzać aktualną liczbę gości w restauracji, zalogowanych pracowników do systemu oraz sprzedaż najczęściej wybieranych pozycji. Dostępne są również raporty porównawcze umożliwiające porównywanie sprzedaży pomiędzy różnymi dniami tygodnia, czy poszczególnymi pozycjami z menu. Ponadto dostęp do analiz wpływa pozytywnie na planowanie zapasów - dzięki raportom właściciele widzą, które z dań cieszą się największą popularnością i mogą zaplanować niezbędną ilość surowców z odpowiednim wyprzedzeniem.
Porozmawiajmy bez zobowiązań! Wypełnij formularz, a my skontaktujemy się z Tobą i przedstawimy sprawdzone narzędzia sprzedażowe!