Jeszcze lepsza komunikacja z kuchnią wraz z nową wersją GoKDS!

Odpowiednia komunikacja w lokalu to istotny aspekt zarządzania, który usprawnia realizację zamówień, a finalnie zwiększa zysk każdego punktu gastronomicznego. Narzędziem zapewniającym niezawodny przepływ informacji pomiędzy salą a kuchnią jest KDS. Poznaj aplikację bliżej, sprawdź jakie korzyści może przynieść i dowiedz się, co nowego czeka na Ciebie wraz z jej najnowszą wersją. 

Czytaj dalej

Współpraca z sieciami handlowymi – wszystko co musisz wiedzieć!

Nawiązanie współpracy z siecią handlową to dla przedsiębiorcy bardzo istotny i opłacalny ruch. Mimo to warto pamiętać, że różnorodność funkcjonowania między mniejszym biznesem a siecią supermarketów jest wysoka, co może prowadzić niedoświadczonych właścicieli do problemów czy dużych strat finansowych. Sprawdź w tym artykule co warto wiedzieć, aby taki rodzaj współpracy przebiegał w jak najlepszy sposób.

Czytaj dalej

Zwrot za kasę fiskalną – czyli jak odliczyć ulgę na jej zakup?

Urządzenia fiskalne są nieodzownymi elementami prowadzenia działalności gospodarczej. Rejestrowanie sprzedaży za pomocą kas lub drukarek jest wymagane przez państwo, które chce mieć pewność, że przedsiębiorcy uczciwie odprowadzają podatki. Czy na urządzenia fiskalne przysługuje ulga? Kasa fiskalna może zostać odliczona od podatku dochodowego, lecz aby otrzymać ulgę, musisz spełnić kilka wymogów prawnych. Z tego artykułu dowiesz się, kiedy można odliczyć ulgę na kasę fiskalną online, jak złożyć wniosek o zwrot, a także jak wygląda ulga na wymianę kasy online.

Czytaj dalej

Jakie funkcje pełni dane stanowisko w restauracji? Opisy ról

Praca w restauracji wymaga różnorodnych umiejętności, a każda rola ma swój własny, unikalny zestaw obowiązków. Od personelu frontowego, który wita gości i przyjmuje zamówienia, po personel zaplecza, który przygotowuje jedzenie, każda rola jest niezbędna do stworzenia udanego posiłku. W tym artykule omówimy różne role i funkcje personelu restauracji oraz to, w jaki sposób przyczyniają się one do zapewnienia klientom przyjemnych wrażeń kulinarnych.

Czytaj dalej

Jak sprostać wyzwaniom związanym z łańcuchem dostaw dla restauracji sezonowej?

Restauracja sezonowa wymaga wiele wysiłku, aby utrzymać się na rynku. Pandemia sprawiła, że globalne łańcuchy dostaw nie działają tak dobrze jak wcześniej. Braki w personelu czy stale rosnące koszty powodują wiele przeszkód czekających na firmy tworzące łańcuch dostaw. To z kolei może zaszkodzić prawidłowemu działaniu i sprzedaży Twojej restauracji sezonowej. Sprawdź w tym artykule jak się przed tym chronić.

Czytaj dalej