Systemy POS są kluczowe dla prowadzenia sprawnej sprzedaży i efektywnego zarządzania firmami z różnych branż. Dobrze dobrany system POS może znacząco usprawnić operacje biznesowe, optymalizować procesy sprzedażowe oraz ułatwiać zarządzanie danymi. Pomocne w wyborze najlepszego systemu sprzedażowego są różnego rodzaju porównania opracowywane przez ekspertów w branży. W jednym z tego typu rankingów aplikacja GoPOS została uznana za najlepszy system POS! Bardzo dziękujemy za to wyróżnienie – czytaj dalej i poznaj szczegóły rankingu, a także dowiedz się, co wyróżnia GoPOS na tle innych rozwiązań sprzedażowych.
Analiza trendów sprzedażowych z POS: jak przewidywać i reagować na zmiany rynku?
W dynamicznie zmieniającym się świecie sprzedaży, umiejętność przewidywania i reagowania na zmiany rynkowe staje się kluczowym atutem każdej firmy. Analiza danych z systemów POS zapewnia nieocenione możliwości w identyfikacji kluczowych wskaźników, które mogą napędzać sukces biznesowy. Zrozumienie ich pozwala na precyzyjne śledzenie trendów i dostosowywanie strategii sprzedażowych. W artykule przedstawimy praktyczne rozwiązania, które pomogą firmom skutecznie monitorować i reagować na trendy sprzedażowe, korzystając z danych dostępnych w systemie POS.
Trendy w branży HoReCa na 2025: co będzie dominować?
Koniec roku coraz bliżej, a to oznacza okazję do weryfikacji obecnych działań oraz wdrożenia zmian, które pozwolą prowadzić biznes w kolejnym roku jeszcze efektywniej. Jak się do tego zabrać? Przede wszystkim warto poznać kluczowe trendy, które będą dominować w branży w zbliżającym się nowym roku. My zebraliśmy je dla Ciebie w tym artykule. Czytaj dalej i sprawdź, jakie trendy już wkrótce zdominują rynek HoReCa!
Napiwki a prawo: jakie zasady obowiązują w Polsce i jak prawidłowo rozliczać dodatkowe dochody z napiwków?
Goście polskich lokali gastronomicznych coraz chętniej doceniają kelnerów za ich obsługę, przyznając napiwki, a zysk ten stanowi znaczną część ich przychodów. Jak jednak napiwki postrzegane są przez prawo? W jaki sposób powinno odbywać się rozliczanie napiwków? Przeczytaj ten artykuł, aby się dowiedzieć!
Jak radzić sobie z konfliktami w restauracji: techniki rozwiązywania problemów
Restauracje, będące miejscem spotkań ludzi o różnych oczekiwaniach i potrzebach, często stają się areną napięć, które mogą wynikać z nieporozumień, błędów komunikacyjnych czy różnic kulturowych. Konflikty mogą pojawiać się zarówno pomiędzy gośćmi i obsługą, jak i wewnątrz samego zespołu. W artykule przedstawimy praktyczne wskazówki, które pomogą w budowaniu atmosfery współpracy i zaufania, a także skuteczne metody rozwiązywania konfliktów. Dzięki temu Twój personel, a także odwiedzający lokal goście, będą mogli cieszyć się pozytywnymi doświadczeniami, co w dłuższej perspektywie przyczyni się do sukcesu restauracji.
Jakie sankcje grożą za nieprzestrzeganie przepisów BHP w lokalu gastronomicznym
Brak odpowiedniego sprzętu ochronnego i nieodpowiednia higiena w kuchni to tylko niektóre z naruszeń, jakie mogą przysporzyć właścicielom lokali gastronomicznych problemów. W artykule przyjrzymy się najczęstszym błędom w przestrzeganiu przepisów BHP. Przedstawimy także, jakie sankcje prawne mogą spotkać właścicieli, oraz jak takie zaniedbania wpływają na reputację lokalu. Zastanowimy się również, jak unikać tych problemów oraz wyjaśnimy, jakie korzyści płyną z przestrzegania przepisów, chroniących nie tylko pracowników, ale także gości. Czytaj dalej i sprawdź, co musisz wiedzieć o przepisach BHP w gastronomii!
Nowoczesne technologie GoPOS wspierają rozwój sieci lokali Woosabi
Sieć restauracji Woosabi, znana z wyjątkowych smaków kuchni azjatyckiej, dzięki wdrożeniu systemu GoPOS znacznie usprawniła swoje działania. Automatyzacja procesów, poprawa komunikacji między obsługą a kuchnią oraz lepsze zarządzanie zapasami przełożyły się na wzrost zadowolenia gości oraz większe wyniki finansowe. Sprawdź, jak nowoczesne rozwiązania technologiczne pomogły Woosabi w codziennym funkcjonowaniu i dlaczego GoPOS stał się kluczowym narzędziem w ich rozwoju.
Szkolenia Gastronomiczne Akademia GoPOS: Jak nie tracić najlepszych pracowników restauracji i zapobiegać ich wypaleniu
Twoją restaurację wspiera świetny zespół? Aby go utrzymać, warto pamiętać o zapewnieniu odpowiedniej motywacji oraz o dobrych praktykach w zarządzaniu. O tym, jak nie tracić najlepszych pracowników i zapobiegać ich wypaleniu porozmawialiśmy z Weroniką Frymarską podczas szkolenia dla gastronomii w ramach Akademii GoPOS. Przeczytaj ten artykuł i poznaj wskazówki, jak dbać o zespół swojej restauracji!
Jakie koszty można odliczyć w branży gastronomicznej?
Branża gastronomiczna jest niezwykle wymagająca pod względem zarządzania kosztami. Właściciele restauracji, kawiarni czy barów muszą nie tylko dbać o wysoką jakość swoich usług, ale również optymalizować wydatki, aby osiągnąć zadowalające wyniki finansowe. Jednym z kluczowych narzędzi w zarządzaniu kosztami jest możliwość odliczenia określonych wydatków od podatku. W tym artykule przyjrzymy się, jakie koszty można odliczyć, prowadząc działalność gastronomiczną.
Szkolenia Gastronomiczne Akademia GoPOS: Negocjacje i kluczowe punkty umów między właścicielami restauracji a dostawcami
Każda współpraca z dostawcą dla restauracji powinna rozpocząć się procesem negocjacji oraz podpisaniem odpowiedniej umowy. O czym pamiętać podczas negocjacji? Co powinna zawierać umowa, aby jak najlepiej chroniła Twój biznes? Wszystkie te kwestie wyjaśnia adw. Marta Kosecka podczas darmowego szkolenia w ramach Akademii GoPOS. Przeczytaj ten artykuł i poznaj najważniejsze kwestie prawne dotyczące współprac z dostawcami w gastronomii.