Co roku wszyscy przedsiębiorcy, również Ci z branży gastronomicznej, muszą złożyć do Urzędu Skarbowego stosowne deklaracje podatkowe. Jak odpowiednio przeprowadzić roczne rozliczenie restauracji, aby nie popełnić żadnych błędów? Sprawdź w tym artykule!
Drive-Thru w Twojej restauracji – czy to możliwe?
Chociaż Drive-Thru kojarzone są zwykle z sieciami fast foodów, nie są to jedyne miejsca, które czerpią korzyści z tej usługi. Niezależnie od tego czy zastanawiasz się nad renowacją istniejącego budynku, czy przeprowadzką do nowego, temat ten często pojawia się wśród właścicieli restauracji. Przeczytaj w tym artykule czym dokładnie jest Drive-Thru i jakie dzięki niemu korzyści możesz zyskać!
Rozpocznij sprzedaż w lodziarni z zestawem sprzedażowym już za 1999 zł!
Co roku wraz z pierwszymi ciepłymi dniami pod wszystkimi lodziarniami zaczynają ustawiać się gigantyczne kolejki. Jak w nowym sezonie poprawić jakość obsługi i sprzedaży w takim punkcie, aby przyciągnąć więcej klientów i pokonać konkurencję? Przeczytaj ten artykuł i poznaj kompleksowy zestaw rozwiązań sprzedażowych dla Twojej lodziarni!
Jak pisać opisy dań, aby zwiększyć sprzedaż w swoim lokalu?
Tworzenie odpowiednich opisów pozycji w menu Twojej restauracji ma bezpośredni wpływ na wyniki sprzedaży. Jak układać opisy potraw, które przyciągną uwagę? Sprawdź w tym artykule!
6 pomysłów na patio w restauracji idealnych na wiosnę 2023!
Gdy nadejdzie wiosna, warto zaskoczyć swoich klientów funkcjonalnym i designerskim patio w lokalu gastronomicznym. Sprawdź w tym artykule 6 pomysłów, które pomogą Ci zarówno poprawić wizerunek ogródka restauracyjnego, jak i wpasować się w trendy wiosny 2023, wyróżniające lokal na tle konkurencji.
Jak w 8 krokach zdobyć dofinansowanie na otwarcie działalności gastronomicznej?
Jeśli planujesz otworzyć swój biznes gastronomiczny, ale nie masz do tego odpowiednich środków finansowych, dofinansowanie na otwarcie restauracji może być doskonałym rozwiązaniem. Tego typu wsparcie finansowe pozwala na pokrycie kosztów związanych z zakupem niezbędnego wyposażenia czy wynajmem lokalu na początkowym etapie działalności. Przeczytaj poniższy artykuł i dowiedz się, jak w 8 krokach zdobyć dofinansowanie na lokal gastronomiczny.
Przygotuj food truck na nowy sezon – Twój zestaw sprzedażowy już za 1999 zł!
Sezon na mobilną gastronomię zbliża się wielkimi krokami. Jak przygotować się do niego odpowiednio, by zaskoczyć klientów szybkością obsługi i sprawnym działaniem? Poznaj zestaw, który doskonale odpowiada na wszystkie potrzeby food trucków i wyposaż swój punkt w najatrakcyjniejsze cenowo rozwiązanie na rynku.
4 sposoby na przyjmowanie płatności w dowolnym miejscu restauracji
W ostatnim czasie realizacja płatności w restauracjach uległa zmianie. Konsumenci mają coraz więcej sposobów płacenia za swoje zamówienia. Oznacza to, że możliwość przyjmowania płatności w dowolnym miejscu lokalu jest teraz tak samo istotna, jak oferowanie szerokiego wachlarza metod płatności. Sprawdź więc 4 sposoby na to, jak realizować je w każdym miejscu restauracji.
Jak skutecznie przygotować menu dla dzieci w restauracji?
Jeśli masz lokal gastronomiczny to wiesz, że bardzo częstymi klientami są również Ci najmłodsi. Dzieci, to nieco inny rodzaj konsumenta, do którego także należy odpowiednio dostosować ofertę, aby zarówno oni, jak i rodzice byli zadowoleni i chętniej odwiedzali Twoją restaurację. Przeczytaj poniżej jak skutecznie przygotować menu dla dzieci i cieszyć się regularną sprzedażą!
Wszystko, co musisz wiedzieć o zamawianiu przy stole w restauracjach
Składanie zamówień przy stoliku to wygoda nie tylko dla klienta, ale i kelnerów. Technologia coraz bardziej idzie do przodu, dlatego goście oczekują udogodnień i przede wszystkim lepszych doświadczeń podczas wizyty w lokalach gastronomicznych. Systemy POS, kody QR czy mobilny kelner to narzędzia, które wspierają proces zamówień i ułatwiają pracę kelnerską. Jak inwestycja w takie rozwiązania usprawni codzienne działanie Twojego biznesu? Sprawdź pomocne rady w poniższym artykule.