Drive-Thru w Twojej restauracji – czy to możliwe?

Chociaż Drive-Thru kojarzone są zwykle z sieciami fast foodów, nie są to jedyne miejsca, które czerpią korzyści z tej usługi. Niezależnie od tego czy zastanawiasz się nad renowacją istniejącego budynku, czy przeprowadzką do nowego, temat ten często pojawia się wśród właścicieli restauracji. Przeczytaj w tym artykule czym dokładnie jest Drive-Thru i jakie dzięki niemu korzyści możesz zyskać!

Czytaj dalej

Jak w 8 krokach zdobyć dofinansowanie na otwarcie działalności gastronomicznej?

Jeśli planujesz otworzyć swój biznes gastronomiczny, ale nie masz do tego odpowiednich środków finansowych, dofinansowanie na otwarcie restauracji może być doskonałym rozwiązaniem. Tego typu wsparcie finansowe pozwala na pokrycie kosztów związanych z zakupem niezbędnego wyposażenia czy wynajmem lokalu na początkowym etapie działalności. Przeczytaj poniższy artykuł i dowiedz się, jak w 8 krokach zdobyć dofinansowanie na lokal gastronomiczny.

Czytaj dalej

4 sposoby na przyjmowanie płatności w dowolnym miejscu restauracji

W ostatnim czasie realizacja płatności w restauracjach uległa zmianie. Konsumenci mają coraz więcej sposobów płacenia za swoje zamówienia. Oznacza to, że możliwość przyjmowania płatności w dowolnym miejscu lokalu jest teraz tak samo istotna, jak oferowanie szerokiego wachlarza metod płatności. Sprawdź więc 4 sposoby na to, jak realizować je w każdym miejscu restauracji.

Czytaj dalej

Jak skutecznie przygotować menu dla dzieci w restauracji?

Jeśli masz lokal gastronomiczny to wiesz, że bardzo częstymi klientami są również Ci najmłodsi. Dzieci, to nieco inny rodzaj konsumenta, do którego także należy odpowiednio dostosować ofertę, aby zarówno oni, jak i rodzice byli zadowoleni i chętniej odwiedzali Twoją restaurację. Przeczytaj poniżej jak skutecznie przygotować menu dla dzieci i cieszyć się regularną sprzedażą!

Czytaj dalej

Wszystko, co musisz wiedzieć o zamawianiu przy stole w restauracjach

Składanie zamówień przy stoliku to wygoda nie tylko dla klienta, ale i kelnerów. Technologia coraz bardziej idzie do przodu, dlatego goście oczekują udogodnień i przede wszystkim lepszych doświadczeń podczas wizyty w lokalach gastronomicznych. Systemy POS, kody QR czy mobilny kelner to narzędzia, które wspierają proces zamówień i ułatwiają pracę kelnerską. Jak inwestycja w takie rozwiązania usprawni codzienne działanie Twojego biznesu? Sprawdź pomocne rady w poniższym artykule.

Czytaj dalej