Wróć

Dlaczego warto wprowadzić system numerkowy?

Jak często zdarza Ci się przekrzykiwać wszystkich w Twoim punkcie gastronomicznym, gdy wydajesz zamówienie klientowi? A może zastanawiasz się, jakie rozwiązanie wprowadzić, by przyspieszyć obsługę i zniwelować ciągle powracające błędy? Z pomocą przychodzi system numerkowy – narzędzie coraz bardziej pożądane przez właścicieli lokali gastronomicznych. 

Wielu restauratorów, bez względu na rodzaj prowadzonej gastronomii, potrzebuje dziś rozwiązań, które usprawnią obsługę gości. W punktach, gdzie klientów nigdy nie brakuje, a szybkość obsługi liczy się szczególnie ciągła poprawa świadczonych usług jest kluczem do sukcesu. Jeśli prowadzisz food truck, smażalnię ryb lub restaurację szybkiej obsługi system numerkowy będzie najlepszym rozwiązaniem dla Ciebie!

Czym jest system numerkowy?

System numerkowy to narzędzie, które przyporządkowuje zamówieniu danego klienta odrębny numer. Dzięki temu w następnym etapie, gdy danie jest już gotowe, pojawia się on bezpośrednio na ekranie telewizora, informując w ten sposób konsumenta o możliwości odbioru posiłku. W rezultacie proces obsługi gości staje się prosty, szybki i bezbłędny, a zautomatyzowane sterowanie kolejką usprawnia pracę całego lokalu oraz zwiększa wydajność Twoich pracowników. 

Poznaj wszystkie korzyści

System kolejkowy to obecnie coraz popularniejsze narzędzie w niemal wszystkich punktach gastronomicznych. Już od paru lat korzystają z niego fast foodowi giganci jak McDonald’s, czy KFC. Także w Polsce zyskuje na znaczeniu. Nie tak dawno wprowadziła go Energylandia oraz Termy Bania, co znacznie przyspieszyło sprzedaż, a także pozwoliło zwiększyć zadowolenie i komfort klientów. Skoro system numerkowy cieszy się coraz większą popularnością, powstaje zatem pytanie, jakie korzyści wnosi on dla lokali gastronomicznych? 

  • Przyspiesz sprzedaż w lokalu

System numerkowy to narzędzie w pełni zintegrowane z systemem sprzedażowym w Twoim lokalu. Oznacza to, że wszystkie przyjęte zamówienia automatycznie trafią na kuchnię, ale też na ekran telewizora na sali. Dzięki temu przepływ informacji staje się szybki, bezbłędny i natychmiastowy, a klienci mają stały podgląd do statusu zamówionych dań. Sprzedaż możliwa jest zarówno w sposób tradycyjny poprzez POS, ale system kolejkowy daje o wiele więcej możliwości. Możesz wykorzystać popularne kioski lub umieścić w lokalu specjalne kody QR, które po zeskanowaniu przekierują klientów do menu Twojej restauracji. W rezultacie gości będą mogli złożyć i opłacić zamówienia samodzielnie, w sposób całkowicie bezkontaktowy. Takie rozwiązanie gwarantuje nie tylko szybszą i zwiększoną sprzedaż, ale też poprawia komfort konsumentów.

  • Zwiększ wydajność pracy

Wydawanie posiłków w lokalu może okazać się problematycznym aspektem. Często zdarza się, że kelnerzy muszą przekrzykiwać gości, by dotrzeć do klienta z odpowiednią informacją. Nowoczesny system numerkowy niweluje ten problem. Dzięki możliwości wyświetlania kolejnych numerków na ekranie telewizora goście nie gromadzą się pod miejscem odbioru dań, a pracownicy nie tracą czasu na czekanie do momentu, gdy klient odbierze swoje zamówienie. Wzrasta tym samym ich wydajność, a zaoszczędzony czas mogą wykorzystać na obsłużenie kolejnych gości.

  • Zniweluj ciągle powracające błędy

Zautomatyzowana obsługa przyczynia się także do redukcji wielu błędów, które w przypadku zwiększonego ruchu w lokalu często stają się elementem nieuniknionym. Jeśli w Twojej restauracji goście odbierają dania samodzielnie, pomyłki z pewnością mogą się pojawić. W porach obiadowych lub w szczycie sezonu, w pośpiechu i przy tłumach w lokalu często zdarza się, że konsumenci odbierają nie swoje zamówienia albo robią to w złej kolejności. Wszystko to generuje wiele niepotrzebnych pomyłek i nerwów, które warto ograniczyć w każdym punkcie gastronomicznym.

Zobacz, jak wszystkie narzędzia działają w praktyce.

Wykorzystaj potencjał GoPOS

System kolejkowy dla swojej gastronomii możesz z łatwością wprowadzić dzięki oprogramowaniu GoPOS. To nowoczesne narzędzie przypisze do zamówień Twoich gości odpowiedni numer, który od razu trafi na ekran telewizora w Twoim lokalu. W ten sposób na bieżąco będziesz mógł informować gości o statusie przygotowania dań, a powiadomienie o gotowym posiłku od razu trafi do obsługi kelnerskiej. Dzięki integracji z kuchnią pracownicy nie muszą tracić czasu na przekazywanie kolejnych zamówień do kucharzy, gdyż proces ten w całości zastępuje zautomatyzowany przepływ informacji. W rezultacie zamówienia realizowane są nie tylko szybko i sprawnie, ale też bezbłędnie.

Chcesz zwiększyć komfort swoich pracowników i podnieś satysfakcję konsumentów dzięki nowoczesnemu systemowi numerkowemu? Wypróbuj rozwiązanie GoPOS! Skontaktuj się z nami za pomocą czatu dostępnego na stronie internetowej lub zadzwoń +48 790 295 124. Nasi specjaliści odpowiedzą na wszystkie pytania i pomogą dobrać najlepsze rozwiązanie dla Twojego biznesu.

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *