Wróć

Sposoby na skuteczne dorobienie w branży gastronomicznej

Pracujesz w branży gastronomicznej i szukasz sposobów, by zyskać dodatkową gotówkę? A może chcesz dorobić do swojej pensji? Jeśli tak, to świetnie trafiłeś! W tym artykule poznasz kilka prostych i skutecznych pomysłów na dodatkowy zarobek w gastronomii. 

Dorywcza obsługa imprez okolicznościowych

To świetny sposób dla pracowników lokali gastronomicznych. Często zdarza się, że organizatorzy tego typu wydarzeń poszukują doświadczonego personelu, który będzie w stanie jednorazowo obsłużyć gości na danej imprezie. Jeśli na przykład masz już zaplanowany grafik na cały miesiąc możesz sprawdzić, w które dni będziesz mógł poświęcić się dodatkowej pracy – a przy tym zarobić extra gotówkę. Tego typu okazji szukaj na portalach z ofertami pracy lub grupach gastronomicznych na Facebooku powiązanych z Twoim miastem. W takich miejscach często pojawiają się ogłoszenia “na już”, dlatego warto śledzić je na bieżąco. Czasem może zdarzyć się, że dodatkowa praca trafi się z dnia na dzień. 

Praca na kilku stanowiskach 

Druga możliwość to wykonywanie funkcji na kilku stanowiskach. Oczywiście taka forma wymaga dużej logistyki, zorganizowania i odpowiednich warunków, ale sprawdzi się jeśli ruch w lokalu jest umiarkowany, a Ty będziesz mógł powierzyć się kolejnym obowiązkom bez straty dla innych. Jeśli masz prawo jazdy możesz np. zgłosić się na kuriera w lokalu i doraźnie dowozić zamówienia do klientów. To dobry sposób na dodatkową pensję w tym samym miejscu pracy, bo dzięki temu nie musisz martwić się obowiązkiem pogodzenia kilku grafików.  

Polecaj rozwiązania gastronomiczne innym z branży 

Szybki i skuteczny sposób na dodatkową gotówkę? Rekomendacje! To bardzo pożądana metoda zarówno dla polecającego, jak i potencjalnego np. klienta. Dlaczego? Bo dziś nic nie ceni się bardziej niż sprawdzone i polecane rozwiązania. W każdej branży chętniej korzysta się z tego, co zarekomendował inny pracownik, więc takie działania są wręcz najprostszym sposobem na zarobek. Programy partnerskie, o których więcej dowiesz się z tego artykułu, charakteryzują się brakiem dodatkowych umów i kosztów oraz prostymi zasadami. Określone narzędzia, jak np. systemy sprzedażowe, możesz polecać niezliczonej ilości pracownikom branży gastronomicznej, co otwiera wiele możliwości do udanych transakcji.

A kto może stać się afiliantem? Niemal każdy działający i związany z branżą. Mogą być to kelnerzy, kucharze, właściciele i managerowie lokali, a także przedstawiciele handlowi i dostawcy produktów. 

Zaletą takiej formy współpracy jest również to, że wszystkie zasady czy wynagrodzenie można ustalić tak naprawdę indywidulanie. Co więcej partnerstwo to świetna metoda by rozwijać długofalowe relacje, które w przyszłości mogą zaowocować innymi możliwościami.

Jeśli zainteresował Cię ten sposób współpracy zgłoś się do nas i zostań partnerem GoPOS! Polecaj nasze rozwiązania i ciesz się wynagrodzenie finansowym. Wystarczy, że wypełnisz formularz na stronie internetowej, a my wrócimy do Ciebie ze szczegółami. Zasady i formę współpracy dostosujemy indywidualnie do Twojej oferty i preferencji.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *