Restauracja sezonowa wymaga wiele wysiłku, aby utrzymać się na rynku. Pandemia sprawiła, że globalne łańcuchy dostaw nie działają tak dobrze jak wcześniej. Braki w personelu czy stale rosnące koszty powodują wiele przeszkód czekających na firmy tworzące łańcuch dostaw. To z kolei może zaszkodzić prawidłowemu działaniu i sprzedaży Twojej restauracji sezonowej. Sprawdź w tym artykule jak się przed tym chronić.
Wybierz zestaw sprzedażowy All in One dla smażalni ryb tylko za 2898 zł!
Gdy zbliża się lato, właściciele smażalni ryb rozpoczynają przygotowania do otwarcia swoich lokali. Jak skutecznie usprawnić sprzedaż w tego typu biznesie? Poznaj idealny zestaw sprzedażowy dla smażalni ryb w najkorzystniejszej cenie na rynku!
Rozliczenie roczne restauracji – jak prawidłowo złożyć deklarację podatkową?
Co roku wszyscy przedsiębiorcy, również Ci z branży gastronomicznej, muszą złożyć do Urzędu Skarbowego stosowne deklaracje podatkowe. Jak odpowiednio przeprowadzić roczne rozliczenie restauracji, aby nie popełnić żadnych błędów? Sprawdź w tym artykule!
Drive-Thru w Twojej restauracji – czy to możliwe?
Chociaż Drive-Thru kojarzone są zwykle z sieciami fast foodów, nie są to jedyne miejsca, które czerpią korzyści z tej usługi. Niezależnie od tego czy zastanawiasz się nad renowacją istniejącego budynku, czy przeprowadzką do nowego, temat ten często pojawia się wśród właścicieli restauracji. Przeczytaj w tym artykule czym dokładnie jest Drive-Thru i jakie dzięki niemu korzyści możesz zyskać!
Rozpocznij sprzedaż w lodziarni z zestawem sprzedażowym już za 1999 zł!
Co roku wraz z pierwszymi ciepłymi dniami pod wszystkimi lodziarniami zaczynają ustawiać się gigantyczne kolejki. Jak w nowym sezonie poprawić jakość obsługi i sprzedaży w takim punkcie, aby przyciągnąć więcej klientów i pokonać konkurencję? Przeczytaj ten artykuł i poznaj kompleksowy zestaw rozwiązań sprzedażowych dla Twojej lodziarni!
Jak pisać opisy dań, aby zwiększyć sprzedaż w swoim lokalu?
Tworzenie odpowiednich opisów pozycji w menu Twojej restauracji ma bezpośredni wpływ na wyniki sprzedaży. Jak układać opisy potraw, które przyciągną uwagę? Sprawdź w tym artykule!
6 pomysłów na patio w restauracji idealnych na wiosnę 2023!
Gdy nadejdzie wiosna, warto zaskoczyć swoich klientów funkcjonalnym i designerskim patio w lokalu gastronomicznym. Sprawdź w tym artykule 6 pomysłów, które pomogą Ci zarówno poprawić wizerunek ogródka restauracyjnego, jak i wpasować się w trendy wiosny 2023, wyróżniające lokal na tle konkurencji.
Jak w 8 krokach zdobyć dofinansowanie na otwarcie działalności gastronomicznej?
Jeśli planujesz otworzyć swój biznes gastronomiczny, ale nie masz do tego odpowiednich środków finansowych, dofinansowanie na otwarcie restauracji może być doskonałym rozwiązaniem. Przeczytaj poniższy artykuł i dowiedz się, jak w 8 krokach zdobyć dofinansowanie na własny biznes w branży gastronomicznej.
Przygotuj food truck na nowy sezon – Twój zestaw sprzedażowy już za 1999 zł!
Sezon na mobilną gastronomię zbliża się wielkimi krokami. Jak przygotować się do niego odpowiednio, by zaskoczyć klientów szybkością obsługi i sprawnym działaniem? Poznaj zestaw, który doskonale odpowiada na wszystkie potrzeby food trucków i wyposaż swój punkt w najatrakcyjniejsze cenowo rozwiązanie na rynku.
4 sposoby na przyjmowanie płatności w dowolnym miejscu restauracji
W ostatnim czasie realizacja płatności w restauracjach uległa zmianie. Konsumenci mają coraz więcej sposobów płacenia za swoje zamówienia. Oznacza to, że możliwość przyjmowania płatności w dowolnym miejscu lokalu jest teraz tak samo istotna, jak oferowanie szerokiego wachlarza metod płatności. Sprawdź więc 4 sposoby na to, jak realizować je w każdym miejscu restauracji.