Jak sprostać wyzwaniom związanym z łańcuchem dostaw dla restauracji sezonowej?

Restauracja sezonowa wymaga wiele wysiłku, aby utrzymać się na rynku. Pandemia sprawiła, że globalne łańcuchy dostaw nie działają tak dobrze jak wcześniej. Braki w personelu czy stale rosnące koszty powodują wiele przeszkód czekających na firmy tworzące łańcuch dostaw. To z kolei może zaszkodzić prawidłowemu działaniu i sprzedaży Twojej restauracji sezonowej. Sprawdź w tym artykule jak się przed tym chronić.

Czytaj dalej

Drive-Thru w Twojej restauracji – czy to możliwe?

Chociaż Drive-Thru kojarzone są zwykle z sieciami fast foodów, nie są to jedyne miejsca, które czerpią korzyści z tej usługi. Niezależnie od tego czy zastanawiasz się nad renowacją istniejącego budynku, czy przeprowadzką do nowego, temat ten często pojawia się wśród właścicieli restauracji. Przeczytaj w tym artykule czym dokładnie jest Drive-Thru i jakie dzięki niemu korzyści możesz zyskać!

Czytaj dalej

4 sposoby na przyjmowanie płatności w dowolnym miejscu restauracji

W ostatnim czasie realizacja płatności w restauracjach uległa zmianie. Konsumenci mają coraz więcej sposobów płacenia za swoje zamówienia. Oznacza to, że możliwość przyjmowania płatności w dowolnym miejscu lokalu jest teraz tak samo istotna, jak oferowanie szerokiego wachlarza metod płatności. Sprawdź więc 4 sposoby na to, jak realizować je w każdym miejscu restauracji.

Czytaj dalej