Łańcuch dostaw – poznaj 5 skutecznych strategii

Chcesz zminimalizować koszty i przyspieszyć czas realizacji zamówienia? Dzięki nam zrozumiesz, na czym polega łańcuch dostaw i czemu to pojęcie jest niezwykle ważne jeśli prowadzisz własną firmę. Pozwoli Ci to zwiększyć efektywność działań oraz dostosować się do zmieniających się oczekiwań klientów. Czytaj dalej i odkryj, na czym polega zarządzanie łańcuchem dostaw!

Czytaj dalej

Sezonowość menu – jak sobie z nią radzić?

Wiosenne dania ze szparagami, letnie koktajle z truskawek, jesienny krem z dyni i zimowy grzaniec. Sezonowe menu zawsze przyciąga do restauracji wielu klientów, dlatego warto aktualizować kartę dań wraz ze zmieniającymi się porami roku czy zbliżającymi świętami. O tym, jak skutecznie tworzyć sezonowe menu przeczytasz w tym artykule.

Czytaj dalej

Zarządzaj delivery sprawnie i niezawodnie – pobierz nowy, bezpłatny e-book!

Chcesz wprowadzić nowe źródło przychodu w swoim lokalu gastronomicznym? A może już sprzedajesz online i szukasz rozwiązań, by Twoja sprzedaż mogła stać się jeszcze lepsza? Przychodzimy z pomocą! Już teraz możesz pobrać swój własny egzemplarz e-booka i dowiedzieć się jak sprzedawać oraz zarabiać na dostawach w swoim lokalu. Czytaj dalej i sprawdź, jak nowy poradnik GoPOS pomoże Ci zacząć lub usprawnić funkcjonowanie na rynku delivery.

Czytaj dalej

Rosnące ceny w restauracjach: 8 sposobów na pokonanie inflacji cen w menu

W dzisiejszych czasach koszty w każdej dziedzinie rosną. Chociaż klienci muszą szczególnie zwracać uwagę na swoje wydatki i wydawać mniej, restauratorzy stają przed koniecznością podniesienia cen w restauracji, aby utrzymać zdrowe zyski. Taką sytuację można przetrwać przy użyciu odpowiednich narzędzi i rozwiązań, które działają zarówno na korzyść Twojej restauracji, jak i klientów. Sprawdź w poniższym artykule jakie kroki podjąć, aby pokonać inflację cen w menu.

Czytaj dalej

Podatek dochodowy i VAT w gastronomii – mini poradnik dla przedsiębiorców

Prowadząc restaurację, podobnie jak każdy inny biznes – musisz płacić określone podatki w gastronomii. Specyfika działalności gastronomicznej powoduje jednak, że regulacje podatkowe dotyczące takich przedsiębiorstw są nieco inne. Jak się w nich nie pogubić i prawidłowo spełnić wszystkie formalności wobec państwa? Przygotowaliśmy mini poradnik dla przedsiębiorców gastronomicznych, dzięki któremu usługa gastronomiczna i to, jaki VAT jest należny stanie się bardziej zrozumiałe.

Czytaj dalej

Przewodnik po niezbędnym zaopatrzeniu Twojej restauracji

Masz swoją restaurację lub zastanawiasz się nad jej otwarciem? Dowiedz się, co jest niezbędne do jej dobrego funkcjonowania i jak zaopatrzenie wpływa na całe działanie restauracji. Jeśli dopiero planujesz rozpoczęcie przygody z własnym lokalem – przygotuj z poniższym przewodnikiem zaopatrzenie wcześniej i ciesz się dobrym startem. Mając już restauracje – zmień swoje dotychczasowe zarządzanie i przeanalizuj całe zaopatrzenie.

Czytaj dalej

Błędy, których nie może popełniać Twoja pizzeria!

Pizza to bardzo popularne danie, które swoją prostotą i bogactwem smaku przyciąga wielu klientów. Wraz z rosnącą liczbą konkurencyjnych lokali, właściciele szukają różnych sposobów, aby utrzymać zainteresowanie i zwiększyć sprzedaż. Dlatego tego typu biznes to nieustanne obowiązki, regularne zapewnianie odpowiedniej przestrzeni pracownikom i kontakt z różnymi klientami  – o różnych preferencjach i potrzebach. Wszystko to może prowadzić do wielu niepotrzebnych pomyłek spowalniających Twój biznes. Jeśli masz swoją pizzerię, sprawdź poniższy artykuł i dowiedz się jakich błędów unikać.

Czytaj dalej