Numery SKU – czym są i jak ich używać do kontroli zapasów i sprzedaży w handlu detalicznym?

 

Czym są numery SKU? Każdy biznes w branży detalicznej, bez względu na jego wielkość i doświadczenie na rynku, potrzebuje skutecznych sposobów na zarządzanie asortymentem. Jedną z efektywnych metod kontroli zapasów i sprzedaży jest nadawanie produktom numerów SKU. Co to znaczy i po co z nich korzystać? Przeczytaj ten artykuł, aby dowiedzieć się: czym jest SKU.

Z tego artykułu dowiesz się:

Czytaj dalej

Te błędy mogą zdecydować o upadku lokalu gastronomicznego!

Prowadzenie własnej restauracji to szereg obowiązków, ciągłe podążanie za zmianami na rynku oraz wychodzenie naprzeciw potrzebom klienta. W takich sytuacjach łatwo o błędy, które mogą prowadzić do najgorszego względem przedsiębiorcy, czyli zamknięcia firmy. Sprawdź w tym artykule czego unikać i na co zwrócić większą uwagę, aby zapobiec upadkowi lokalu gastronomicznego i bez obaw cieszyć się sprawnym biznesem.

Czytaj dalej

Zamówienia online i nowy trend z zachodu, czyli subskrypcje posiłków w restauracji!

Chociaż na zachodzie usługi abonamentowe nie są nowością, w Polsce nie kojarzy się ich jeszcze z punktami gastronomicznymi. Mimo to, coraz więcej lokali decyduje się na taką formę sprzedaży. Pomogła w tym pandemia, która skłoniła przedsiębiorców do poszukiwania dodatkowych źródeł dochodu, poza standardową sprzedażą online. Oprócz zysku, subskrypcje mogą pomóc w budowaniu głębszych relacji z klientami, zapewniając stałą bazę klientów. Sprawdź w poniższym artykule jakie subskrypcje posiłków można wymienić i jak usprawnić sprzedaż online.

Czytaj dalej

Zatrudnianie pracownika, a stawka minimalna – zmiany od 2023!

Rynek pracownika bardzo często się zmienia, jednak przyszły rok może być okresem szczególnych zmian. Spowolnienie gospodarki, wzrosty cen, a także kłopoty geopolityczne doprowadziły do tego, że sytuacja obecnych pracowników, a także kandydatów w wielu branżach może się pogorszyć. Mimo to, niektóre sektory rynku mają w 2023 roku większą możliwość rozwoju. Sprawdź w poniższym artykule przyszłe stawki, trendy w zatrudnieniu, a także dowiedz się jak poradzić sobie z nadchodzącymi zmianami.

Czytaj dalej

Roboty, drony i big data w delivery, czyli jak podążać za trendami na rynku dostaw

Nowe technologie wspierają codzienne życie, także w branży gastronomicznej. Są one coraz chętniej wybierane nie tylko stacjonarnie – w lokalu, ale również w przypadku rynku dostaw. Wygoda ich stosowania, bezpieczeństwo oraz wpływ na rentowność biznesu sprawia, że coraz częściej zaczynają wypierać tradycyjne sposoby dowozów. Roboty, drony i big data to przyszłość sektora delivery, które coraz częściej pojawiają się na stałe w wielu punktach gastronomicznych. Sprawdź w poniższym wpisie jak dokładnie działają te rozwiązania i dlaczego warto z nich korzystać, a także przeczytaj wywiad z firmą SzamaExpress, która wprowadziła niektóre rozwiązania w życie.

Czytaj dalej