Jak usprawnić sprzedaż w smażalni ryb?

Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami. Spośród miejsc, które szczególnie przyciągają turystów, prym od lat niezmienne wiedzie morze. Każdy sezon to także ogromny zysk i szansa dla właścicieli smażalnia ryb, którzy tak naprawdę dopiero w miesiącach letnich mogą cieszyć się zwiększoną sprzedażą i wzmożonym ruchem w lokalu. Zastanawiasz się, czy istnieje szansa na usprawnienie obsługi w Twoim punkcie? A może szukasz rozwiązania, które skróci zawiły proces składania zamówień przez klienta? Poznaj narzędzie, dzięki któremu Twój zysk i komfort obsługi znacznie się poprawią.

Czytaj dalej

Mobilna obsługa kelnerska na sezon ogródkowy

Sezon ogródkowy to okres, którego z upragnieniem wyczekują nie tylko klienci, ale także restauratorzy. Piękna pogoda i długie, ciepłe wieczory zachęcają do spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu. Także w punktach gastronomicznych klienci częściej wybierają możliwość zjedzenia posiłku na zewnątrz, a właściciele lokali cieszą się wówczas wzmożonym ruchem i większą sprzedażą. Jak na przyjęcie gości przygotować się w nowym sezonie letnim? Jakie rozwiązania wprowadzić, by usprawnić obsługę klientów oraz wpłynąć na ich zadowolenie z Twoich usług?

Czytaj dalej

Kody QR – Nowoczesne rozwiązania dla gastronomii

Z  każdym rokiem na rynku pojawiają się coraz to nowsze i bardziej zaawansowane technologie, które mają za zadanie połączyć świat elektroniki z branżą gastronomiczną. Znaczna część restauratorów przez długi czas dość sceptycznie podchodziła do tego tematu, pozostając jednocześnie przy tradycyjnej formie prowadzenia działalności. Momentem przełomowym było wprowadzenie pierwszego lockdownu w 2020 roku, zamknięcie restauracji na terenie całej Polski oraz możliwość sprzedaży produktów jedynie na wynos.

Czytaj dalej

Jak przygotować sklep online na zamówienia w okresie Świąt?

Nadchodzi długo wyczekiwany czas odpoczynku i beztroskiego leniuchowania – Święta Bożego Narodzenia. Już za nieco ponad 3 tygodnie usiądziemy razem przy wigilijnym stole wraz z najbliższymi i będziemy zajadać się przeróżnymi przysmakami przygotowanymi na ten specjalny dzień. Świeżo ulepione pierogi z kapustą i grzybami oraz ciepły, aromatyczny barszcz czerwony to nieodłączna część świątecznego stołu. Należy tutaj jednak zwrócić uwagę na to, że nie każdy ma możliwość samodzielnie przygotować te potrawy i dlatego warto rozważyć możliwość wprowadzenia zamówień online w swoim lokalu.

Czytaj dalej

Obowiązek kas fiskalnych online od 1 stycznia 2021 r.

Z dniem 1 stycznia 2021 roku wchodzi w życie obowiązek posiadania kas fiskalnych online między innymi dla branży gastronomicznej i hotelarskiej. Termin początkowo był wyznaczony na 1 lipca 2020 roku, jednak został odroczony na prośbę przedsiębiorców. Na chwilę obecną nie ma żadnych informacji, by Ministerstwo Finansów planowało kolejne przesunięcia. Zatem czym są kasy online i czy istnieje dla nich alternatywa?

Czytaj dalej