Nie możesz znaleźć obsługi kelnerskiej, która sprosta wymaganiom Twojego lokalu? Wykorzystaj innowacyjne rozwiązania w postaci mobilnych kelnerów i wirtualnego QR code menu, by przyspieszyć obsługę gości, usprawnić komunikację pomiędzy pracownikami i zwiększyć satysfakcję klientów.
Wiosenne nowości w GoPOS
Udoskonalamy nasz system dla Ciebie! Ciągle rozwijamy swoją ofertę i wychodzimy naprzeciw potrzebom naszych klientów, dlatego przygotowaliśmy szereg nowych funkcjonalności w GoPOS, które jeszcze bardziej usprawnią korzystanie z oprogramowania. Sprawdź, jakie nowości czekają na Ciebie.
Inwentaryzacja – strata czasu, czy konieczność?
Uważasz, że inwentaryzacja to niepotrzebny proces, na który szkoda tracić czasu i energii? Sprawdź, jak możesz zwiększyć zyski, zminimalizować starty oraz ograniczyć ilość marnowanego jedzenia, dzięki precyzyjnemu liczeniu towaru.
Jak usprawnić sprzedaż w smażalni ryb?
Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami. Spośród miejsc, które szczególnie przyciągają turystów, prym od lat niezmienne wiedzie morze. Każdy sezon to także ogromny zysk i szansa dla właścicieli smażalnia ryb, którzy tak naprawdę dopiero w miesiącach letnich mogą cieszyć się zwiększoną sprzedażą i wzmożonym ruchem w lokalu. Zastanawiasz się, czy istnieje szansa na usprawnienie obsługi w Twoim punkcie? A może szukasz rozwiązania, które skróci zawiły proces składania zamówień przez klienta? Poznaj narzędzie, dzięki któremu Twój zysk i komfort obsługi znacznie się poprawią.
Czy portale do zamawiania jedzenia podszywają się pod restauratorów?
W ostatnim tygodniu pojawiły się niepokojące informacje na temat jednego z portali do zamawiania jedzenia online. Czy duża korporacja mogła podszyć się pod restauratora i stworzyć witrynę, łudząco podobną do jego strony? Sprawą zajął się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów.
Mobilna obsługa kelnerska na sezon ogródkowy
Sezon ogródkowy to okres, którego z upragnieniem wyczekują nie tylko klienci, ale także restauratorzy. Piękna pogoda i długie, ciepłe wieczory zachęcają do spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu. Także w punktach gastronomicznych klienci częściej wybierają możliwość zjedzenia posiłku na zewnątrz, a właściciele lokali cieszą się wówczas wzmożonym ruchem i większą sprzedażą. Jak na przyjęcie gości przygotować się w nowym sezonie letnim? Jakie rozwiązania wprowadzić, by usprawnić obsługę klientów oraz wpłynąć na ich zadowolenie z Twoich usług?
Przygotuj sklep do zamawiania online na Święta Wielkanocne
Pierwsze promyki słońca to nieodłączny symbol zbliżającej się wiosny, a wraz z nią – Świąt Wielkanocnych. By ten wyjątkowy czas umilić klientom, warto wprowadzić rozwiązania, które ułatwią i zwiększą sprzedaż w naszym lokalu.
Kody QR – Nowoczesne rozwiązania dla gastronomii
Z każdym rokiem na rynku pojawiają się coraz to nowsze i bardziej zaawansowane technologie, które mają za zadanie połączyć świat elektroniki z branżą gastronomiczną. Znaczna część restauratorów przez długi czas dość sceptycznie podchodziła do tego tematu, pozostając jednocześnie przy tradycyjnej formie prowadzenia działalności. Momentem przełomowym było wprowadzenie pierwszego lockdownu w 2020 roku, zamknięcie restauracji na terenie całej Polski oraz możliwość sprzedaży produktów jedynie na wynos.
Oświadczenie o rocznej wartości sprzedanego alkoholu – jak złożyć? Termin, wzór i raport.
Przedsiębiorcy, którzy prowadzą detaliczną sprzedaż alkoholu w punktach gastronomicznych są zobligowani do posiadania koncesji. W uproszczeniu to zezwolenie na sprzedaż, które jest wydawane oddzielnie na piwo, wino oraz napoje spirytusowe. Co roku należy składać oświadczenie o wartości sprzedaży alkoholu.
Kolejne odroczenie obowiązku zakupu kas online?
Przepisy dotyczące wymiany kas fiskalnych z zapisem elektronicznym na kasy fiskalne online są stopniowo wdrażane od 2019 roku. Obowiązywały różne terminy z podziałem na typy podatników. Wymiana urządzeń fiskalnych z wszystkich branż ma nastąpić w roku 2022.