Lockdowny podczas pandemii znacznie przyczyniły się do popularyzacji dowozów i zarazem przyzwyczaiły Polaków do zamawiania dań z dostawą do domów. A to oznacza, że dziś restauracja, która nie realizuje zamówień w dostawie, pozbawia się znaczącego udziału w rynku i często zysków na poziomie tych, które osiąga, obsługując gości stacjonarnie lub nawet wyższych. Jak zatem przygotować lokal do realizacji zamówień?
Jak stworzyć ogródek gastronomiczny, który będzie zarabiać cały sezon?
W sezonie wiosenno-letnim, gdy natura budzi się do życia, ogródek gastronomiczny jest dla wielu restauratorów szansą na przyciągnięcie większej liczby gości. Jednak, aby to dodatkowe miejsce sprzedaży było nie tylko estetyczne, lecz również funkcjonalne i wyróżniające się spośród konkurencji, kluczowe jest jego odpowiednie przygotowanie. W tym artykule przyjrzymy się, jakie elementy są niezbędne, by stworzyć ogródek gastronomiczny całoroczny lub sezonowy, który przyciągnie klientów, sprawiając, że będą chcieli powracać do Twojej restauracji w poszukiwaniu niezapomnianych doświadczeń.
EuroGastro 2024 – spotkaj GoPOS wraz z eService i Wolt Drive na największym wydarzeniu branżowym w roku!
Aktualizacja systemów GoPOS Luty 2024
Czas na kolejną aktualizację systemów GoPOS! Ostatnie miesiące to dla nas czas intensywnej pracy nad licznymi udoskonaleniami oprogramowania. Wszystko po to, by użytkowanie aplikacji było dla Ciebie jeszcze przyjemniejsze.
Jak stworzyć właściwą atmosferę w restauracji dzięki muzyce?
Restauracje nie tylko oferują wyśmienite dania, ale również starają się dostarczyć klientom niezapomniane wrażenia. Jednym z kluczowych elementów, który może znacząco wpłynąć na atmosferę w restauracji, jest muzyka. Odpowiednio dobrana muzyka może podnieść komfort i zadowolenie klientów, sprawiając, że pobyt w lokalu stanie się jeszcze bardziej przyjemny. W tym artykule przedstawiamy kilka wskazówek, jak stworzyć właściwą atmosferę w restauracji dzięki muzyce.
Gospoda u Olejorzy osiągnęła wzrost wartości zamówień o 38% dzięki narzędziom GoPOS!
Sprawdź nowoczesne narzędzia wykorzystane w lokalu Gospoda u Olejorzy na Polanie Zgorzelisko, które usprawniły obsługę klientów, ułatwiły kontrolę magazynu oraz unowocześniły proces zamówień i sprzedaży. Przekonaj się, które rozwiązania warto wdrożyć także w swoim biznesie! Czytaj dalej
Efektywne strategie marketingowe dla restauracji: kiedy inwestować w reklamy, a kiedy polegać na SEO?
Google Ads oraz pozycjonowanie to dwie strategie marketingu internetowego, umożliwiające skuteczną reklamę firmy w środowisku online. Prowadząc restaurację, często zastanawiasz się, czy wybrać SEO, czy kampanie Google Ads. Przeanalizujemy obie strategie, przedstawimy ich zalety i wady, a następnie pokażemy, dlaczego łączenie SEO i Google Ads może być kluczem do osiągnięcia maksymalnych wyników w branży gastronomicznej.
Przesunięcie KSeF – system wciąż nieobowiązkowy w 2024 roku
Zapowiadane na 1 lipca 2024 roku wdrożenie obowiązku korzystania z systemu KSeF zostało przesunięte. Przeczytaj ten artykuł i dowiedz się, dlaczego, a także poznaj spodziewany termin wprowadzenia obowiązku.
Dotacje dla gastronomii 2024 – KPO (aktualizacja 04.04.24)
Nowy rok otwiera przed branżą HoReCa nowe możliwości dzięki dofinansowaniu 2024 z KPO. Planowane wsparcie skierowane jest do mikro, małych i średnich firm z sektorów najbardziej dotkniętych skutkami pandemii COVID-19. Na jaką kwotę możesz liczyć, na co ją przeznaczyć i jakie wymogi musisz spełnić, by uzyskać dotację? Na te i inne pytania odpowiedzi znajdziesz w tym artykule. Oto wszystko, co musisz wiedzieć o dotacjach HoReCa 2024!
Jak nauczyć kelnerów sprzedaży sugerowanej i generować większe zyski? – Szkolenie Gastronomiczne Akademia GoPOS
Czy zastanawiałeś się kiedykolwiek, jak nauczyć kelnerów sztuki sprzedaży sugerowanej i tym samym generować większe zyski? Temat sugestii w sprzedaży gastronomicznej podjął Rafał Pasenik – właściciel firmy H&R system wraz z Sebastianem Brusikiem – szefem działu sprzedaży GoPOS – w najnowszym bezpłatnym szkoleniu gastronomicznym online w ramach Akademii GoPOS. Ten kurs gastronomiczny przedstawia kluczowe wskazówki i najważniejsze kwestie, które prowadzący poruszyli podczas szkolenia online. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak skutecznie sugerować klientom pozycje z menu, jakie znaczenie ma gościnność oraz które narzędzia pomogą Ci w osiąganiu celów sprzedażowych – czytaj dalej!