Marnowanie żywności to jeden z najpoważniejszych problemów, z jakimi mierzą się nie tylko restauracje, ale i nasza planeta. Straty wynikające z nieprecyzyjnego wykorzystania zapasów mogą kosztować Twój biznes całkiem spore sumy pieniędzy. Jak radzić sobie z procesem zarządzania towarem? Czy można dziś wykorzystywać go jeszcze precyzyjnej? Poznaj kilka metod, by lepiej zarządzać swoimi surowcami i w pełni kontrolować miejsce magazynowe.
Sposoby na skuteczne dorobienie w branży gastronomicznej
Pracujesz w branży gastronomicznej i szukasz sposobów, by zyskać dodatkową gotówkę? A może chcesz dorobić do swojej pensji? Jeśli tak, to świetnie trafiłeś! W tym artykule poznasz kilka prostych i skutecznych pomysłów na dodatkowy zarobek w gastronomii.
Jak poprawić funkcjonowanie obiektów hotelowych?
Hotele, ze względu na swoją specyfikę, muszą ciągle usprawniać swoje usługi i działania. Dziś systemy informatyczne są wręcz niezbędne do zapewnienia prawidłowego funkcjonowania obiektu – ułatwiają codzienną obsługę gości i zarządzanie wieloma procesami. Jeszcze większy potencjał można osiągnąć, jeśli kilka systemów będzie ze sobą współpracować. W tym pomagają integracje. Tego, jak działają oraz jakie korzyści wnoszą, dowiesz się z artykułu.
Trendy, które zawładną gastronomią w 2022 roku!
Jak sprawić, aby nasza oferta mogła zawsze wyróżniać się na rynku? Kluczem do sukcesu są trendy! Podążanie za największymi tendencjami pozwala dostosowywać się do stale zmieniającego i ewoluującego rynku, a klientom dać jeszcze lepsze doznania po wizycie w lokalu. W pierwszych miesiącach roku warto sprawdzić aktualne nowości na rynku. Z odpowiedzią, jakich możemy spodziewać się w 2022 roku przychodzi ten artykuł.
Jak wyposażyć restaurację i ile to kosztuje?
Każdy, kto myśli o założeniu własnego lokalu gastronomicznego staje przed obowiązkiem odpowiedniego wyposażenia poszczególnych pomieszczeń. Składają się na nie tylko specjalistyczne urządzenia, jak piece czy szafy chłodnicze, ale też cały wystrój i niezbędne dziś rozwiązania technologiczne. O jakich elementach nie wolno zapomnieć i jak dobrze zagospodarować wszystkie wydatki potrzebne na wyposażenie restauracji?
Raport o stanowiskach pracy w branży gastronomicznej, na które będzie największe zapotrzebowanie w 2022 roku
W tym artykule przedstawiamy 4 najbardziej poszukiwane zawody w branży gastronomicznej. Dane te zostały podane według stanu na styczeń 2022 roku, przez jooble – drugą największą na świecie giełdę pracy.
Program partnerski, czyli jak zarabiać na rekomendacjach?
Programy partnerskie charakteryzują się obustronną korzyścią – zarówno dla reklamującej się firmy, jak i afiliantów (partnerów). Przejrzyste zasady, brak ukrytych i dodatkowych kosztów oraz proste formalności sprawiają, że tego typu współpraca może okazać się doskonałą szansą na dodatkowy zysk. Czym charakteryzuje się program afiliacyjny, jakie korzyści posiada oraz na jakich polach można dziś zacieśnić współpracę? Odpowiedź poznasz w tym artykule. Czytaj dalej
Świadczenia postojowe, zwolnienia z ZUS i jednorazowe dotacje – nowe formy pomocy dla przedsiębiorców
Od 17 stycznia 2022 roku właściciele lokali gastronomicznych, firm cateringowych czy prowadzący działalność w zakresie przygotowywania i podawania napojów, mogą liczyć na kolejne wsparcie finansowe w ramach świadczenia postojowego. Rozporządzenie przewiduje też inne formy pomocy finansowej. Kto dokładnie może je otrzymać, ile razy i jak wystąpić o pomoc?
Niezawodne i szybkie dowozy jedzenia z kurierami Stava – poznaj nową integrację w GoPOS!
Sprzedajesz na dowóz, ale nie wiesz jak skutecznie dostarczać zamówienia do swoich klientów? Wprowadź integrację z zewnętrznymi kurierami firmy Stava! Odkryj funkcjonalność, z którą wszystkie zamówienia dotrą zawsze na czas, prosto pod drzwi Twoich konsumentów, a Ty nie będziesz już musiał martwić się dostępnością własnych dostawców. Zarządzaj wszystkimi kurierami prosto z jednego panelu i przekonaj się, jak szybkie mogą być Twoje dowozy.
Napiwki w Polsce – dawać czy nie dawać? A jeśli tak, to ile?
Choć napiwki w Polsce nie są obowiązkowe, ich pozostawienie wpisuje się w znajomość zasad savoir-vivre’u. Dodatkowa suma przekazana dla obsługującego kelnera jest wyrazem naszego podziękowania i informacją o zadowoleniu z jego usług. Ile napiwku zostawiać? Komu i w jaki sposób go przekazać oraz jak dać napiwek płacąc kartą?