Jak przeprowadzać skuteczną analizę kosztów w lokalu?

Pandemia koronawirusa spowodowała, że wielu właścicieli restauracji zaczęło baczniej przyglądać się swoim biznesom od strony finansowej. To bardzo ważne, aby mieć świadomość, z czego wynikają poszczególne koszty. Jeśli dotychczas nie zastanawiałeś się nad tym, jak prawidłowo podzielić opłaty, które regularnie ponosisz, prowadząc restaurację, food truck, kawiarnię czy bar – koniecznie przeczytaj ten artykuł do końca!

Czytaj dalej

Wiosenne nowości w GoPOS

Udoskonalamy nasz system dla Ciebie! Ciągle rozwijamy swoją ofertę i wychodzimy naprzeciw potrzebom naszych klientów, dlatego przygotowaliśmy szereg nowych funkcjonalności w GoPOS, które jeszcze bardziej usprawnią korzystanie z oprogramowania. Sprawdź, jakie nowości czekają na Ciebie.

Czytaj dalej

Jak usprawnić sprzedaż w smażalni ryb?

Sezon wakacyjny zbliża się wielkimi krokami. Spośród miejsc, które szczególnie przyciągają turystów, prym od lat niezmienne wiedzie morze. Każdy sezon to także ogromny zysk i szansa dla właścicieli smażalnia ryb, którzy tak naprawdę dopiero w miesiącach letnich mogą cieszyć się zwiększoną sprzedażą i wzmożonym ruchem w lokalu. Zastanawiasz się, czy istnieje szansa na usprawnienie obsługi w Twoim punkcie? A może szukasz rozwiązania, które skróci zawiły proces składania zamówień przez klienta? Poznaj narzędzie, dzięki któremu Twój zysk i komfort obsługi znacznie się poprawią.

Czytaj dalej

Mobilna obsługa kelnerska na sezon ogródkowy

Sezon ogródkowy to okres, którego z upragnieniem wyczekują nie tylko klienci, ale także restauratorzy. Piękna pogoda i długie, ciepłe wieczory zachęcają do spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu. Także w punktach gastronomicznych klienci częściej wybierają możliwość zjedzenia posiłku na zewnątrz, a właściciele lokali cieszą się wówczas wzmożonym ruchem i większą sprzedażą. Jak na przyjęcie gości przygotować się w nowym sezonie letnim? Jakie rozwiązania wprowadzić, by usprawnić obsługę klientów oraz wpłynąć na ich zadowolenie z Twoich usług?

Czytaj dalej

Kody QR – Nowoczesne rozwiązania dla gastronomii

Z  każdym rokiem na rynku pojawiają się coraz to nowsze i bardziej zaawansowane technologie, które mają za zadanie połączyć świat elektroniki z branżą gastronomiczną. Znaczna część restauratorów przez długi czas dość sceptycznie podchodziła do tego tematu, pozostając jednocześnie przy tradycyjnej formie prowadzenia działalności. Momentem przełomowym było wprowadzenie pierwszego lockdownu w 2020 roku, zamknięcie restauracji na terenie całej Polski oraz możliwość sprzedaży produktów jedynie na wynos.

Czytaj dalej