Kontrolowanie pracy lokalu gastronomicznego na odległość z pozoru wydaje się bardzo trudne. Ciężko jednak stale przebywać w pobliżu biznesu – co na przykład, gdy jesteś na wakacjach? Z pomocą przychodzi aplikacja, z którą swój lokal możesz kontrolować zdalnie, nawet z dowolnego miejsca na świecie. Jak działa i jakie daje korzyści? Przeczytaj ten artykuł i poznaj wszystkie szczegóły.
Gdzie sprawdzi się system numerkowy?
Większy ruch, szczególnie w sezonie letnim, to aktywny czas dla większości lokali gastronomicznych. W miejscach nieustannie obleganych przez klientów, gdzie szybkość obsługi ma wyjątkowe znaczenie, regularne udoskonalanie oferowanych usług to niezwykle istotny zabieg. Idealnym sposobem na takie działania, jak i na zniwelowanie ciągłych pomyłek jest inwestycja w system numerkowy. Sprawdź w poniższym artykule – czym jest taki system i jakie 4 najlepsze zastosowania można wyróżnić.
Płatność kartą przy stoliku – czyli jak rozliczyć to w systemie?
Systemy POS, podobnie jak płatność kartą, oddają czas zarówno właścicielom i menadżerom, jak i pracownikom restauracji. Było to odczuwalne już przed pandemią, ale okoliczności tylko wzmocniły tę korzyść. W związku z tym, że lokale musiały ograniczyć liczbę obsługiwanych gości, a pracownicy musieli się skupić na bezpieczeństwie i higienie, wszelkie ułatwienia stały się kluczowe dla utrzymania biznesu.
Otwierasz kawiarnię? Lista wyposażenia dla Twojego lokalu
Kawiarnia to miejsce spotkań towarzyskich i biznesowych. Dla wielu osób wizyta w takim lokalu po ulubiony napój jest obowiązkowym punktem każdego poranka. Jak przyciągnąć miłośników kawy do nowo otwartego miejsca? Przede wszystkim warto zainwestować w odpowiednie wyposażenie. O tym, jaki sprzęt wybrać, dowiesz się z tego artykułu.
Jak zarządzać rezerwacjami stolików?
Dzisiejszy klient ceni wygodę i dostęp do łatwych rozwiązań technologicznych w restauracji. Takie narzędzia pomagają nie tylko konsumentom, ale i usprawniają pracę całego lokalu. Opcja rezerwacji stolików, jak i odpowiednie zarządzanie nimi to bardzo dobry sposób na zwiększenie sprzedaży i kontrolę nad wizytami gości. Jak odpowiednio zarządzać rezerwacjami i jakie narzędzia w tym pomogą, dowiesz się z tego artykułu.
Jak zatrudnić dobrego szefa kuchni?
Dobry szef kuchni to istotna część odpowiedniego funkcjonowania każdej restauracji. Jednak zatrudnianie nowego pracownika, który spełni Twoje wymagania i realnie ulepszy prosperowanie lokalu to długi proces. Jaki powinien być szef kuchni i jakie zadania będą do niego należeć? Które narzędzia najkorzystniej wpłyną na jego pracę? Odpowiedź poznasz w tym artykule.
Jak przyspieszyć rozliczenia klienta w gastronomii?
Na opinię klienta o restauracji w dużej mierze wpływa sprawność obsługi. Goście w szczególności doceniają szybki proces płatności za zamówienie. O tym, jak skrócić czas rozliczania klientów w gastronomii dowiesz się z tego artykułu.
System POS – co to jest i dlaczego warto z niego korzystać?
Czy warto zdecydować się na system POS? Co to jest i w jaki sposób może zwiększyć sprzedaż? Czy to tylko kolejny wydatek dla i tak obciążonej gastronomii? To pytania, które pojawiają się zarówno u osób, które ruszają z pierwszą restauracją, jak i knajp, które funkcjonują na rynku od dłuższego czasu. Odpowiadając na pytanie: „POS – co to jest?” można stwierdzić, że jest to zaawansowane narzędzie do zarządzania sprzedażą oraz obsługą, z którego można korzystać bez względu na skalę biznesu. Poznaj podstawowe funkcjonalności oprogramowania i dowiedz się, na jakie korzyści możesz liczyć, decydując się na jego wdrożenie.
Waste management w gastronomii, czyli jak ograniczyć straty żywności?
Praca związana z lokalem gastronomicznym wiąże się z wieloma trudnymi do pogodzenia aspektami. Obecnie, odpowiedzialny biznes połączony ze świeżymi produktami z najwyższej półki to klucz do sukcesu. Ciężko jednak za każdym razem utrzymać całkowitą świeżość żywności i każdego dnia wykorzystać ją do zera. Wszystko to prowadzi do powszechnego marnowania jedzenia, co naraża lokal na duże straty. Przeczytaj ten artykuł i dowiedz się jak to ograniczyć i z jakich narzędzi korzystać, aby usprawnić zarządzanie żywnością w Twoim lokalu.
Sprzedaż stacjonarna w pizzerii – rozwiązania, które wspomogą działanie w lokalu
Pizzerie to lokale, które niezmiennie cieszą się ogromną popularnością. Nic więc dziwnego, że konkurencja wśród tego rodzaju działalności gastronomicznej jest naprawdę spora. Jakie rozwiązania pomogą Ci usprawnić obsługę gości odwiedzających Twoją pizzerię, a tym samym – wyróżnić się na tle innych lokali? Odpowiedź znajdziesz w tym artykule.